Hogyan válasszuk ki a megfelelő fotovoltaikus panelt otthonunkhoz? – ATLAS SOLAR
Hogyan válasszuk ki a megfelelő fotovoltaikus panelt otthonunkhoz?
Atlas Solar

BLOG

április 11, 2023

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fotovoltaikus panelt otthonunkhoz?

A megfelelő fotovoltaikus panelek kiválasztása otthonához nehéz feladat lehet. A piacon a különböző mérettől és formától kezdve a különböző energiatermelési kapacitásokig és költségekig sokféle lehetőség áll rendelkezésre. Íme néhány fontos dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor elkezdi kiválasztani a megfelelő fotovoltaikus paneleket otthona számára.

  1. Számolja ki, hogy mennyi villamos energiára van szüksége.

A megfelelő PV-panelek kiválasztásának első lépése, hogy kiszámolja, mennyi villamos energiára van szüksége az otthonában lévő összes eszköz működtetéséhez. Ez a számítás általában az Ön átlagos havi villamosenergia-fogyasztásán alapul, és elvégezhető a villanyszámlák áttekintésével.

Miután kiszámította a havi villamosenergia-szükségletét, kiszámíthatja, hogy milyen méretű és kapacitású PV-rendszerre lesz szüksége ennek az igénynek a kielégítéséhez. A rendszer mérete a PV-panelek számától és teljesítményétől, valamint az akkumulátortároló kapacitásától (ha szükséges) függ.

2. Válassza ki a fotovoltaikus panelek típusát

A fotovoltaikus panelek két fő típusa létezik: monokristályos és polikristályos panelek. A monokristályos panelek hatékonyabbak és hosszabb élettartamúak, de drágábbak is, mint a polikristályosok. A polikristályos panelek megfizethetőbbek, de alacsonyabb a hatásfokuk és rövidebb az élettartamuk, mint a monokristályosnak.

3. Ellenőrizze a panelek hatékonyságát és teljesítményét

A fotovoltaikus panelek hatékonysága a napfénynek a panelek által villamos energiává alakított százalékos arányára utal. Általában a monokristályos PV-panelek hatásfoka magasabb, mint a polikristályos paneleké, de a különbség kicsi lehet. Ezenkívül ellenőrizheti a panelek teljesítményét különböző napsütéses és hőmérsékleti körülmények között is, hogy a rendszer minden időjárási körülmények között jól működjön.

4. Ellenőrizze a garanciát és a szervizt

A fotovoltaikus paneleknek hosszú távú befektetésnek kell lenniük, ezért fontos, hogy ellenőrizze a gyártó által kínált garanciát és szervizt. Győződjön meg arról, hogy az Ön által választott PV-panelek megfelelő garanciával rendelkeznek-e, és hogy a gyártó technikai támogatást és szervizt kínál-e probléma esetén.

5. Vegye figyelembe a költségeket és a költségvetést

A fotovoltaikus panelek költségei a rendszer méretétől és kapacitásától, a panelek típusától és a szükséges egyéb berendezésektől függően változnak. Fontos, hogy világos költségvetést tartson szem előtt, és olyan fotovoltaikus panelt válasszon, amely ebbe belefér. Fontos figyelembe venni a telepítés és a kábelezés költségeit, valamint a PV-rendszer telepítéséhez szükséges egyéb alkatrészeket is.

6. Konzultáljon szakemberrel

Ha bizonytalan a megfelelő PV-panelek kiválasztásában, akkor mindig érdemes

admin
Posts made: 10

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük