Noul plan REPowerEU – subvenții directe pentru români – panouri fotovoltaice și baterii – ATLAS SOLAR
Noul plan REPowerEU – subvenții directe pentru români – panouri fotovoltaice și baterii
Atlas Solar

BLOG

octombrie 13, 2023

Noul plan REPowerEU – subvenții directe pentru români – panouri fotovoltaice și baterii

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a anunțat că planul „REPowerEu” de 1,4 miliarde de euro, elaborat de Guvern și ce va fi înaintat Comisiei Europene până la sfârșitul lunii august, se va axa pe inițiativele direct orientate către cetățenii țării. Din această sumă, aproximativ 600 de milioane de euro vor fi alocate pentru achiziționarea de panouri solare și baterii pentru stocarea energiei, în timp ce alte 500 de milioane de euro vor fi direcționate către măsuri de eficientizare energetică pentru locuințe.

Inițiat în mai 2022, REPowerEU susține UE în:

  • reducerea consumului de energie
  • generarea de energie ecologică
  • diversificarea surselor energetice.

RePowerEU este un capitol al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) arăta că situația geo-politică și economică a Uniunii Europene și, în particular a regiunii României, s-a schimbat substanțial de la momentul adoptării Planului Național de Redresare și Reziliență în luna noiembrie a anului 2021. Invazia Rusiei în Ucraina a schimbat major perspectivele macro-economice, în urma apariției unei noi crize cu efecte deosebite în plan energetic, dar și în plan agroalimentar, inclusiv în lanțurile de aprovizionare și în schimburile comerciale. Ca răspuns la aceste dificultăți și perturbări de pe piața energiei, Comisia Europenă a inițiat REPowerEU, un plan menit să asigure independența Europei față de combustibilii fosili din Rusia până în 2030.

Potrivit ministerului, REPowerEU aduce României o finanţare nouă de 1.440.391.220 de euro, din care 1.397.228.597 euro – alocare RePowerEU, şi 43.162.623 de euro – rezerva de ajustare la Brexit pentru investiţii strategice în domeniul-cheie al siguranţei energetice, care să permită crearea unor ecosisteme de producţie şi stocare a energiei curate (hidroenergie, fotovoltaice).

În contextul proiectului “REPowerEU”, firma noastră, dedicată promovării energiilor regenerabile și soluțiilor eco-friendly pentru comunități, este pregătită să acorde asistență printr-o ofertă de panouri fotovoltaice de calitate superioară pentru case și edificii. Având experiență în domeniul energiei solare și al panourilor fotovoltaice, ne angajăm să susținem inițiativa “REPowerEU” și misiunea sa de a stimula adoptarea energiei ecologice în rândul populației din România.

admin
Posts made: 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *